Mesajul lui Voronin

Comuniştii au nevoie de o Moldovă puternică,independentă – un stat de drept durabil, pe care îl vor forma lăsând la o parte interesele de partid şi ambiţiile. Astfel se vorbeşte în mesajul de felicitare cu ocazia Sărbătorilor de Anul Nou al liderului PCRM, Vladimir Voronin, publicat marţi.

Voronin a menţionat că în anul care trece clasa politică din Republica Moldova „a primit o lecţie prin divizarea proporţională şi aproape egală a preferinţelor geopolitice, ideologice şi de viitor ale cetăţenilor cu drept de vot”.

„Alegerile din 30 noiembrie au adus în prim plan mai multe întrebări şi probleme decât erau până la alegeri. Radicalizarea mesajului politicienilor, dispersarea forţelor prostataliste, cochetarea şi jocurile periculoase cu demnitari din ţara vecină şi structurile europene, jonglarea vectorului extern au provocat incertitudine şi nesiguranţă”, consideră Voronin.

Potrivit spuselor sale, votul din 30 noiembrie a demonstra că clasa politică trebuie să se ridice la înălţimea aşteptărilor şi speranţelor cetăţenilor ţării. Deciziile nu trebuie să fie conjuncturiste. Deciziile trebuie să influenţeze benefic soarta Republicii Moldova, a poporului moldovenesc.

Voronin a menţionat că în anul nou în Moldova se aşteaptă alegeri locale, care „au menirea să instaureze normalitatea în localităţile ţării şi care trebuie organizate într-o concurenţă absolut legală şi civilizată”.

„Pe fundalul luptelor politice este inadmisibil să fie trecute cu vederea problemele reale ale fiecărui membru al societăţii, fiecărui copil, bătrân, student sau angajat, şomer sau soldat. Noi, comuniştii înţelegem că problemele oamenilor sunt mult mai importante decât cele ale partidelor, Guvernului sau Parlamentului”, a subliniat el.

Fostul preşedinte a dorit poporului Moldovei „înţelepciune, răbdare şi chibzuinţă”, exprimându-şi convingerea că „vom reuşi împreună să depăşim dezbinarea din societate, să construim o Moldovă prosperă!”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *