Moldovenii şi germanii – faţă-n faţă…

Cu Acordul de Constituire a Alianţei. A unei Alianţe perfecte. Sau cel puţin aşa crede Chirtoacă, când propune să se ia drept exemplu modul de constituire a alianţelor în Germania.

Şi, printre altele, îi susţin această doleanţă, doar că trebuie să lăsăm la o parte naivitatea şi să privim lucrurile obiectiv. Căci cum poţi lua exemplu de la cel mai bogat stat european, când ai de guvernat cel mai sărac stat de pe acelaşi continent.

Mai ales că, chiar dacă şi nemţii ar veni să ne conducă, ar aborda o altfel de politică, inclusiv altfel de scheme de negocieri vizavi de constituirea unor alianţe de guvernare.

Fiindcă, sunt sigur că germanii cunosc bine maxima (puţin parafrazată) fiecare popor îşi merită guvernarea, drept urmare venind în mijlocul oamenilor din spaţiul pruto-nistrean, aceştia vor avea cu totul altă atitudine decât cea pe care o aveau în Germania. În caz contrar, rigiditatea, seriozitatea, onestitatea şi competenţa acestora, s-ar pierde printre trândăvia şi corupţia moldovenilor.

Aşadar, revenind la ale noastre, la respectivele negocieri ale celor trei partide (aşa-zisele pro-europene), ţin să punctez că niciun exemplu, fie el german, francez sau chiar român, nu va fi benefic, atât timp, cât “treuca” e plasată în prim plan.

Hai, recunoaşteţi domnilor deputaţi !!!

Nicolae Gârbu

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *