Tren de mare viteză București-Chișinău-Kiev

Ministrul Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore, autorităţile de la Bucureşti negociază deja cu companii din China realizarea unei legături feroviare de mare viteză între Bucureşti şi Iaşi, care să continue şi către Republica Moldova.

Ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a discutat la Istambul cu conducerea ministerelor de profil din România și Ucraina despre inițierea unui proiect regional comun de construcție a liniei de tren de mare viteză, care să unească oraşele Chișină,  București și Kiev.

Vasile Botnari a menționat că Republica Moldova este extrem de interesată în sporirea eficienței transportulu feroviar, inclusiv prin realizarea unui proiect comun ce ar permite conectarea celor trei capitale printr-o linie de mare viteză, asta în situația când în prezent, din cauza uzurii liniilor feroviare circulația trenurilor este mult prea lentă pentru a arăta eficiență.

Ministrul Transporturilor din România, Maria Magdalena Grigore, autorităţile de la Bucureşti negociază deja cu companii din China realizarea unei legături feroviare de mare viteză între Bucureşti şi Iaşi, care să continue şi către Republica Moldova. Reprezentanta Ministesterului Infrastructurii din Ucraina, de asemenea, s-a arătat interesată de posibilitatea realizării unui asemenea proiect și a optat pentru examinarea subiectului la nivel de experți.

Share

4 Responses to Tren de mare viteză București-Chișinău-Kiev

 1. Dinis spune:

  Este o idee buna si de aceea socot ca Botnari trebuie sa ramina in aceasta functie si in noul guvern daca tot se preconizeaza un asemenea proiect important.

 2. Andrei spune:

  Asa sa gindim teoretic in cit timp ar face liberalii un astfel de proiect daca facem aluzie la Diordita facuta in 3,5 ani? Eu cred ca nu ajung sa ma mai primblu cu acest tren ca am sa fiu prea batrin pin aatunci.

 3. Saiman spune:

  Wai da Botnari aista de la ministerul transporturilor are apetituri bune, las s-o tina asa ca nu e rau, si poate si drumuri mai multye se vor repara.

 4. Sorin spune:

  Suna bine, e un proiect cit se poate de ambitios, dar vor trece multi ani pina va fi realizat, poate doar cu conditia ca Botnari va ramine la minister si va urgenta cumva lucrurile, dar si in acest caz trebuie in jur de 8-10 ani pentru asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *