Filat îl irită pe Ghimpu, sperând că acesta o să anunțe că nu îl votează pe Leancă

Liderul PLDM, Vlad Filat s-a speriat când a văzut că liberalii ar putea să-l voteze pe Iurie Leancă, candidat desemnat de șeful statului la funcția de premier, și a apelat la o strategie perversă, de care numai Filat e capabil. A postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care face apel către liderul PL, Mihai Ghimpu să-l voteze pe Iurie Leancă, știind că Ghimpu nu-l va vota doar ca să meargă împotriva lui Filat.

”Fac un apel la Partidul Liberal să voteze pentru guvernul APME, asigurând astfel continuitatea parcursului European al Republicii Moldova. Votul Partidului Liberal pentru guvernul APME va crea premisele necesare pentru o colaborare eficientă cu Partidul Liberal în vederea realizării obiectivelor comune de europenizare a Republicii Moldova. Suntem în fața unui exercițiu de maximă responsabilitate: instituirea unui guvern pro-european. Partidul Liberal are șansa istorică să demonstreze că nu funcțiile, nu pârghiile sunt valorile care îl reprezintă. Astăzi, președintele PL Mihai Ghimpu are șansa să contribuie la continuarea parcursului European. Și de PL depinde dacă vom avea un guvern pro-european condus de Iurie Leancă, sau vom împinge țara în alegeri anticipate. Acum este momentul ca Partidul Liberal să-și demonstreze atașamentul sincer față de valorile asumate”, a scris Filat pe facebook.

Liberal-democratul speră că în acest fel îl va determina pe Ghimpu să intre în polemică cu el și să anunțe că nu-l votează pe Leancă. Care ar fi fost sensul apelului către Ghimpu dacă tocmai el este cel care nu a vrut PL-ul la guvernare? Și tot Filat l-a rugat pe Voronin să nu-l voteze pe Leancă? Și cum își permite Filat să-i vorbească lui Ghimpu despre responsabilitate pentru viitorul european al țării, când el nu l-a vrut la guvernare și l-a preferat pe Voronin în locul lui? Este evident că Filat i-a lansat o provocare și o capcană lui Ghimpu, nu una inteligentă, ci una disperată – se teme teribil că PL ar putea vota candidatura lui Leancă și astfel planul său ar putea eșua. În concluzie, dacă Filat ar fi fost sincer, ar fi ieșit cu un apel către PL să vina în Guvern.

moldova24.info

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *