Iohannis nu vrea guvernare minoritara in Moldova! Ce o sa mai spuna acum Vlad Filat?!

Președintele României, Klaus Iohannis, nu vrea o soluție de compromis la Chișinău și speră că liderii politici să-și înțeleagă misiunea dată de cetățenii din Republica Moldova.

Parcursul european al Republicii Moldova este una dintre principalele preocupări ale României în materie de politică externă, a mai spus Iohannis în discursul său la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România.

Klaus Iohannis, președintele României:

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova au reconfirmat sprijinul popular pentru opţiunea politică proeuropeană. În pofida situaţiei regionale dificile, cetăţenii Republicii Moldova şi-au exprimat în mod curajos convingerea că aceasta este calea care le garantează prosperitatea, în cadrul unei societăţi cu instituţii democratice stabile pe termen lung.

România va sprijini în continuarea reformele interne în vederea apropierii de Uniunea Europeană, dar „un guvern stabil și cu o viziune unitară proeuropeană sunt de preferat oricărei alte soluții de compromis”, mai spune Iohannis.

Președintele României a amânat prima sa vizită oficială la Chișinău, programată în perioada 22 – 23 ianurie, pentru că liderii politici din Republica Moldova nu a reușit să finalizeze negocierile în vederea formării guvernului. Decizia a fost luată împreună cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

infoprut.ro

Share

One Response to Iohannis nu vrea guvernare minoritara in Moldova! Ce o sa mai spuna acum Vlad Filat?!

  1. iulian spune:

    Preşedintele României,Klaus Iohannis, este un om înţelept şi a înţeles jocurile politice de la Chişinău, astfel că va proceda cum este mai bine pentru Moldova, dar nici într-un caz în detrimentul României, fiţi convinşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *