Google a eliminat cel mai faimos beneficiu acordat angajaţilor

google-wirelessMoartea efectivă a celebrului beneficiu „20% timp” este consemnată într-un nou raport. Până nu demult angajaţii Google aveau libertatea ca 20% din timpul de lucru, deci o zi pe săptămână, să se ocupe de proiectele care li se păreau interesante, fără nicio constrângere din partea managementului.

Singura constrângere era aceea ca aşa-numitele „side-projects”, imaginate de fiecare angajat sau echipă de angajaţi după bunul lor plac, să aducă beneficii potenţiale pentru companie la un moment dat.

Cu alte cuvinte, imaginaţia şi libertatea de proiectare ale IT-iştilor, inginerilor şi restului de angajaţi Google erau stimulate şi puse în slujba companiei.

De vină pentru eliminarea beneficiului care a adus celebritatea Google în materie de stimulare a creativităţii este focusul pe eficienţă şi productivitate, scrie Business Insider.

În prezent, angajaţii sunt prea ocupaţi cu proiectele oficiale ale companiei ca să mai aibă timp pentru orice altceva.

„Acum beneficiul este numit în glumă 120% timp deoarece ai nevoie de ore peste program ca să te ocupi de proiectele personale”, spune un fost angajat al companiei.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *