Un manifestant a fost ucis în timpul confruntărilor din Ucraina

Poliția ucraineană a lansat miercuri dimineață, la primele ore, o ofensivă împotriva manifestanților din centrul Kievului, în a patra zi de confruntări violente între forțele de ordine și protestatari, informează Agerpres cu referire la AFP.

imageResize (2)Potrivit agenției menționate, care citează o sursă din opoziție, un manifestant a fost ucis în timpul confruntărilor. ”Un om a murit în această dimineață, probabil ucis de un lunetist’, a afirmat sursa menționată.

Ministerul de Interne a confirmat, la rândul său, moartea unei persoane în centrul Kievului, fără a preciza natura rănilor sale, după cum transmite Interfax.

În cursul nopții de marți spre miercuri, în jurul orei 06.00 GMT, forțele speciale ‘Berkut’ au lansat o ofensivă împotriva manifestanților retrași în spatele baricadelor din zona străzii Grușevski. Imaginile transmise de televiziunea ucraineană au arătat că poliția proceda la arestări.

Situația la Kiev este extrem de tensionată de duminică, când confruntări violente între forțele de ordine și protestatari au izbucnit în urma unei noi manifestații a susținătorilor opoziției, la care au participat aproape 200.000 de persoane.

Miercuri au intrat în vigoare și legile care înăspresc sancțiunile împotriva manifestanților, adoptate la 16 ianuarie de către parlamentul ucrainean, promulgate a doua zi de președintele Viktor Ianukovici și publicate marți (21 ianuarie) în ziarul oficial ucrainean Golos Ukraini.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *