Leancă: PLDM a mers în campanie cu lozinci anticomuniste! Nu voi vota un guvern minoritar cu comuniştii

Premierul în exercițiu, Iurie Leancă a declarat că ce s-a întâmplat astăzi în legislativ a fost rezultatul unui aranjament „al unor forțe politice” cu PCRM, fără a face alte precizări. Liberal-democratul reiterat că în Moldova nu trebuie să fie un guvern minoritar. Totodată acesta este de părere că aranjamentele cu PCRM-ul nu sunt un lucru pozitiv și că nu va vota un guvern care nu este susținut din spate de o majoritate parlamentară declarată. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul național de televiziune, informează Agora.

„De ieri seara îmi era clar că nu putem găsi o soluție. (…) Au fost aranjamente și votul de astăzi au fost rezultatul acestora. (…) Dacă se vrea o alianță tacită cu PCRM, atunci e bine că cei care își doresc asta să declare foarte clar. Eu doar știu că PLDM și în campania recentă și anterior a mers cu alte lozinci anticomuniste”, a declarat Iurie Leancă.

Spre deosebire de șeful său de partid care a arătat cu degetul la PL, acuzându-l că ar sabota cursul european, Leancă a fost mai rezervat în acuzații, declarând că toată clasa politică poartă vina. Potrivit acestuia, dezamăgiți sunt atât poporul, cât și partenerii europeni. ”Cineva din Europa spunea: Iurie, ceea ce știm în Europa e că aveți suficiente voturi pentru a clădi o alianță pro Europa”, a declarat Leancă.

agora.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *