Restricții de circulație pentru misiunile OSCE pe teritoriul Transnistriei

Comitetul pentru securitate de la Tiraspol spune că va introduce de la 1 februarie restricţii de circulaţie pentru majoritatea membrilor misiunii OSCE din Republica Moldova, transmite Adevarul.md.

646x404 (1)Potrivit Radio Europa Liberă, reprezentanţii misiunii OSCE în Moldova vor avea dreptul să intre în regiunea transnistreană numai prin două puncte de control, de la Bender şi Dubăsari.

Aceeaşi sursă anunţă că într-un comunicat difuzat marţi, KGB-ul transnistrean spune că introduce măsura temporară pentru că unii funcţionari ai OSCE ar fi comis „acţiuni incompatibile“ cu mandatul oficial.

Şefa misiunii OSCE, Jennifer Brush, nu este vizată de restricţii, dar este acuzată de „expunere tendenţioasă“ a situaţiei din regiunea transnistreană la Consiliul Permanent al OSCE de la 21 noiembrie 2013. I se mai impută „caracterul neprietenos“ al unei declaraţii difuzate la şedinţa din 5 decembrie 2013 a Comisiei Unificate de Control. Misiunea OSCE nu a comentat deocamdată acuzaţiile şi restricţiile de circulaţie.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *