Energia electrică s-ar putea ieftini din luna aprilie

Energia electrică s-ar putea ieftini din luna aprilie. Cel puţin asta susţine ministrul Economiei, Valeriu Lazăr. Potrivit oficialului, în prezent, Moldova negociază alte contracte de cumpărare a curentului electric, trannsmite Publika.md.

загруженное (12)„Obiectivul este să avem cel mai mic preţ care îl putem obţine în regiune. Am transmis solicitări de oferte comerciale de la toţi operatorii din Ucraina, bineînţeles şi de la staţia de la Cuciurgan. Deocamdată, teoretic, pe piaţa din România, la zi, preţul este mai mic, de aceea s-a intrat în negocieri şi cu furmizorii din România”, a menţionat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Lazăr a mai spus că reprezentanţii Companiei de Stat „Energocom”, care se află în gestiunea Ministerului Economiei, au transmis partenerilor din Ucraina şi România ofertele comerciale pentru a stabili un alt preţ. Actualul contract de furnizare a energiei electrice expiră pe 31 martie. În prezent, Republica Moldova importă curent electric la un preţ de 6,9 cenţi pentru un kilowatt oră.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *