Permisele de conducere moldoveneşti ar putea fi recunoscute în Grecia

Moldovenii stabiliţi în Grecia nu ar mai trebui să facă şcoală de şoferie, ci ar putea doar să convertească permisul de conducere obţinut în Republica Moldova pe unul din Republica Elenă. În acest sens Guvernul a decis iniţierea negocierilor cu Atena.

specimen_dl_bMinistrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a subliniat că aceasta va asigura cetăţenilor moldoveni libera circulaţie în traficul internaţional şi va facilita încheierea contractelor de muncă.

Necesitatea elaborării Acordului privind conversiunea permiselor de conducere între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Elene este dictată de multiplele solicitări ale cetăţenilor ţării noastre aflaţi în Grecia.

Prim-ministrul Iurie Leancă a solicitat efectuarea de comun acord cu Ministerul de Externe a unei analize privind conversiunea permiselor de conducere cu ţările Uniunii Europene, unde avem comunităţi numeroase de moldoveni.

Primul Acord privind conversiunea permiselor de conducere a fost semnat cu Italia. Până în prezent, ţara noastră a inițiat negocieri privind conversiunea carnetelor auto cu Spania, Franţa și România. Totodată, sunt în proces de pregătire astfel de proceduri cu Guvernele Bulgariei, Greciei, Marii Britanii, Irlandei şi Cehiei.

Din anul 2007 peste 22 mii carnete de şofer ale cetățenilor Republicii Moldova şi peste 24 de permise ale cetăţenilor Italiei au fost schimbate în baza acestui Acord.

TRM

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *