Peste 20 mii de moldoveni au interdicție de a intra în Rusia

Circa 21,5 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova au primit interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, iar alţi 241 mii au fost incluşi în grupul de risc. Cifrele au fost prezentate de reprezentanta Serviciului Federal de Migraţiune din Rusia, Tamara Roşcina, în cadrul unei întâlniri recente cu vice-ministrul Muncii, Sergiu Sainciuc.

imigranti-rusiaPotrivit oficialului rus, aceşti peste 21 de mii de cetăţeni moldoveni au primit interdicţie pentru că ar fi încălcat termenul de şedere în Federaţia Rusă. Totodată, ceilalţi 241 de mii au comis anumite încălcări administrative, cum ar fi neachitarea amenzilor pentru nerespectarea regulilor de circulaţie. 

Precizăm că de la 1 ianuarie curent, au intrat în vigoare noi reguli pentru migranţii care vor să muncească în Rusia. Astfel, aceştia au dreptul să stea în Rusia, fără intenţia de a munci în acest stat, timp de 90 de zile cumulativ pe parcursul a şase luni. În cazul în care vor încălca regulile de şedere, riscă interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse pe o perioadă de trei-patru ani.

Potrivit Serviciuli rusesc de Imigraţiune, actualmente, peste 550.000 de moldoveni se află pe teritoriul Rusiei, dintre care 228.000 riscă să fie sancţionaţi pentru aflare ilegală pe teritoriul statului rus. Anul trecut, moldovenii aflaţi în Rusia au obţinut 36.800 de patente şi 33.500 de permise de muncă.

Eco

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *