Peste 77 de mii de dolari confiscaţi în folosul statului

Suma de 77,4 mii de dolari a fost confiscată în folosul statului pentru că nu a fost declarată la trecerea frontierei. Banii au fost descoperiţi la un bărbat de 50 de ani, care urma să ia avionul din Chişinău spre Dubai, Emiratele Arabe Unite, transmite IPN.

24541Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei de Frontieră, Daniela Mânzatu, bărbatul afirmă că banii provin din activitatea de comerţ în afara ţării şi că doar 20% din aceştia îi aparţin. El a mai spus că nu cunoaştea care este suma de bani permisă pentru traversarea frontierei, fără a fi declarată.

Banii urmează să fie transmişi Inspectoratului Fiscal de Stat.

Persoanele care se fac vinovate de trecerea peste frontiera vamală a Republicii Moldova a mărfurilor, obiectelor şi a altor valori în proporţii mari, fără a fi declarate, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani. Pentru persoanele juridice se aplică o amendă de la 5 mii la 10 mii unităţi convenţionale (o unitate convenţională egală cu 20 lei) şi cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea întreprinderii.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *