Štefan Füle pleacă azi la Kiev

Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, pleacă astăzi, la Kiev, în calitate de reprezentant special al Uniunii Europene. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută alături de Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, şi premierul Iurie Leancă, informeaza trm.md.

big-tefan-fule-pleaca-vineri-la-kiev“Ca urmare a discuțiilor cu Înaltul reprezentant al Uniunii, Catherine Ashton, și a conversației telefonice dintre președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, și președintele ucrainean, Viktor Ianukovici, am fost rugat să merg în Ucraina, mâine, în calitate de reprezentant special”, a declarat Štefan Füle.

Oficialul a mai adăugat că situaţia s-a înrăutățit considerabil în Ucraina și că nu este timpul pentru ultimatumuri, dar pentru a se găsi o soluție pașnică.

Menționăm că, cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi. Uniunea Europeană s-a declarat „şocată” de violenţele din Ucraina, avertizând Kievul cu „posibile acţiuni” şi „consecinţe” asupra relaţiilor bilaterale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *