Filat în panică! După ce Leancă s-a întâlnit cu liderii PPE la Bruxelles, a cerut şi el măcar o convorbire telefonică

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, ar fi promis că va alătura liberal-democraților din Moldova în timpul apropiatei campanii pentru alegerile locale. Asta reiese dintr-un comunicat difuzat de Serviciul de presă al PLDM, care anunță că Vlad Filat a discutat astăzi la telefon cu Joseph Daul.

Potrivit comunicatului, în timpul discuției au mai fost evocate subiectele principale ale actualității politice interne, inclusiv în contextul geopolitic regional. În special au fost abordate situația din Găgăuzia după alegerile bașkanului, pregătirile pentru alegerile locale, inclusiv adoptarea Legii privind finanțarea partidelor politice, dar și acțiunile ce vor fi întreprinse pentru asigurarea securității informaționale a țării.

Un alt subiect al convorbirii l-a constituit concluziile Summit-ului Partidului Popular European, desfășurat pe 19 martie, la care, împreună cu cei mai importanți lideri europeni, a participat, în numele PLDM, premierul Chiril Gaburici. În acest context, Președintele Joseph Daul a reînnoit sprijinul pe care PPE îl acordă Partidului Liberal Democrat din Moldova, subliniază autorii comunicatului.

Precizăm că, deocamdată, doar PLDM este oficial membru al PPE. În scurt timp, însă, fostul prim-vicepreședinte al liberal-democraților, Iurie Leancă, va înregistra un nou partid, care aspiră să adere la aceeași familie politică europeană. Mai mult, noua formațiune va purta și o denumire apropiată – Partidul Popular European din Moldova. În context, trebuie să precizăm că Iurie Leancă a dat asigurări că și partidul său va participa la alegerile locale, astfel PPE ar putea fi pus în situația să aleagă – fie sprijină unul din cele două partide moldovenești, fie pe ambele, concomitent.

deschide.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *