Ioniță îl vrea pe Filat în pușcărie!

Vlad Filat riscă până la trei ani de închisoare pentru acțiunile de constrângere și amenințare a martorilor în dosarele penale instrumentate de către Centrul Național Anticorupție (CNA).

Pe data de 4 martie curent, pe pagina mea personală, am prezentat un mecanism prin care are loc spălarea banilor de la BEM cu implicarea companiei nepotului lui Vlad Filat. În baza expunerilor mele, CNA a inițiat o acțiune de urmărire penală. Astfel pe data de 18 martie am fost audiat in calitate de martor de către ofițerii de urmărire penală din cadrul CNA. Această acțiune este cunoscută de toată lumea, deoarece a fost expusă de către mai multe surse media.

În data de 24 martie curent, mi-a parvenit o cerere prealabilă din partea lui Vlad Filat, prin care se solicită dezmințirea informației pe care am făcut-o publică pe data de 4 martie curent. Avocatul meu a calificat acțiunea lui Filat drept constrângere și amenințare directă care au drept scop intimidarea și influențarea mea pentru depunerea mărturiilor mincinoase.

Constatăm cu îngrijorare că asistăm la un act grotesc de intimidare publică a martorilor în cazul BEM. În contextul ședinței secrete a Parlamentului privind cazul BEM, se creează situația în care orice martor în cazul BEM poate fi atras în procese civile, iar unii insistă și pe cele penale. Pentru contracararea acestei acțiuni ilegale, în data de 26 martie curent, am depus o plângere la CNA prin care solicit calificarea acțiunilor lui Vlad Filat din punct de vedere a articolelor 303 și 314 a Codului Penal al RM și stopării imixtiunii lui în activitatea organelor de resort.

În acest context, fac un apel către organizațiile internaționale pentru protecția drepturilor omului, către reprezentanțelor organizațiilor internaționale acreditate în Republica Moldova să monitorizeze cu mare atenție desfășurarea anchetei în cazul BEM și să depună eforturi conjugate în vederea protejării tuturor martorilor în cazul BEM.

deschide.md

Share

2 Responses to Ioniță îl vrea pe Filat în pușcărie!

  1. Petru spune:

    Frate Veceslav! Cred ca nu iesti corect sa te plingi de constringere. Fii barbat si raspunde pentru cele declarate, iar daca timpul va arata ca a fost un fals cele declarate, va trebui sa porti raspundere. Cred ca nui crestineste sa sa declari tot felul de porcarii, iar probele sa le acumuleze CNA. Si eu am mari dubii la problema cazinourilor, dar nu fac declaratii, caci tu mai fi chemat in judecata. Oare aseacta ar fi constringere?
    Dumnezeu aa te judece!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *