97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, la Chișinău

O serie de manifestări dedicate împlinirii a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România se desfășoară astăzi la Chișinău.

În această dimineață au avut loc depuneri de flori și un parastas la mormintele deputaților Sfatului Țării din Cimitirul Central din Chișinău.

Secretarul biroului permanent al camerei deputaților de la București,  Niculae Mircovici, deputații Grigore Crăciunescu și Remus Cernea au venit să depună flori la mormintele foștilor deputați ai Unirii.

Unirea cu România a fost un act de mare importanță pentru Basarabia, pentru că a  revenit la valorile românești firești, a declarat istoricul Ion Negrei. Totodată, el a subliniat că datorită deputaților din Sfatul Țării, în acest spațiu s-a instaurat un regim democratic.

O expoziţie de fotografii istorice cu genericul „Sfatul Ţării – Primul Parlament al Basarabiei” și o expoziţie de drapele istorice din colecţia colonelului Petru COSTIN, înscrisă în Cartea Recordurilor GUINESS, au fost vernisate în incinta Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, în clădirea unde la 27 martie 1918, deputaţii Sfatului Ţării au votat Unirea Basarabiei cu România.

Un concert de muzica populara „Dorurile noastre toate” îi va aduce pe scena Palatului național pe maestrul Gheorghe Zamfir, interpreta Sofia Vicoveanca și  Orchestra Lautarii condusa de Nicolae Botgros.

La București, pe Arenele Romane este programat un concert extraordinar în care vor evolua Zdob și Zdub, Alternosfera și Cuibul din Chișinău.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *