Victor Osipov cere autorităților transnistrene anularea asigurărilor auto

Victor Osipov a solicitat administrației de la Tiraspol să suspende aplicarea cerinței, impuse ilegal automobiliștilor din Republica Moldova de a cumpăra asigurări obligatorii de răspundere auto la intrarea în regiunea transnistreană.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, acțiunea unilaterală a părții transnistrene a fost anunțată pentru mijloacele de transport înregistrate în Republica Moldova cu începere de la 1 aprilie 2015. Ea este deja aplicată celor din România de la 1 martie, iar în lunile următoare îi va afecta pe conducătorii auto din Ucraina și din alte state.

În scrisoarea expediată astăzi reprezentantului politic al Tiraspolului se menționează că această măsură contravine principiilor și procedurilor formatului «5+2» și documentelor fundamentale ale procesului de negocieri pentru soluționarea conflictului transnistrean.

În acest context, vicepremierul pentru reintegrare, Victor Osipov a propus conducerii transnistrene să amâne punerea în aplicare a acestui mecanism, care afectează interesele cetățenilor, precum și angajamentele părților de a asigura libertatea circulației între cele două maluri ale Nistrului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *