Ridicarea vizelor pentru moldoveni va fi votată pe 12 februarie în Comisia Europeană

Comisia Europeană va vota, pe 12 februarie, ridicarea vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova, urmând ca, în martie, să fie votată în plenul Parlamentului European. Declaraţia a fost făcută în exclusivitate pentru Mesager de eurodeputatul Marian Jean Marinescu, raportor pentru Republica Moldova în problema ridicării vizelor din partea grupului Partidului Popular European din Parlamentul European.
big-ridicarea-vizelor-pentru-moldoveni-va-fi-votata-pe-12-februarie-in-comisia-europeana
„Acesta este programul final. Aici scrie vot în Comisie pe 12 (februarie) şi vot în plenară în martie. Dar am discutat, aşteptăm 30 ianuarie şi, dacă nu sunt amendamente, s-ar putea să votăm luni (3 februarie), la Strasbourg, în Comisie”, a mai declarat Marian Jean Marinescu.

Potrivit oficialului, după votul din Parlamentul European, decizia va fi publicată în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în decurs de 20 de zile. „Regimul liberalizat de vize pentru Republica Moldova reprezintă unul dintre rezultatele palpabile la care au lucrat eurodeputaţii români”, a mai precizat Marian Jean Marinescu.

În același timp, Comisarul European pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, a dat asigurări, în timpul unei vizite la Chișinău, că nu există motive pentru depăşirea perioadei alegerilor europene în procesul de liberalizare a vizelor.

TRM
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *