500.000 de cetățeni moldoveni au călătorit FĂRĂ vize în UE

Jumătate de milion de cetățeni moldoveni au beneficiat de regimul liberalizat de vize de la intrarea sa în vigoare acum un an.

Totodată, peste 75 de mii de cetățeni rezidenți în regiunea transnistreană au primit pașaportul moldovenesc biometric. Datele au fost prezentate într-o conferință de presă comună susținută de ministrul de Externe, Natalia Gherman și ambasadorul UE la Chișinău Pirkka Tapiola.  Liberalizarea regimului de vize este succes comun al UE și al Republicii Moldova, au declarat cei doi oficiali.

”Libertate în mobilitate reprezintă demnitate. Obținerea acestui sentiment de demnitate în călătoriile în Uniunea Europeană, a fost cel mai important rezultat”  a menționat în discursul său ministrul Natalia Gherman.

La rândul său, Pirkka Tapiola  a subliniat faptul că Republica Moldova este prima și unica țară din Parteneriatul Estic care a obținut regimul liberalizat de vize, și este un model de bune practice pentru celelalte state. Oficialul European a afrimat că Uniunea Europeană va susține în continuarea parcursul European al Republicii Moldova, inclusiv prin programe bugetare.

Amintim că la 28 aprilie 2014, Uniunea Europeană a abolit regimul de vize cu Republica Moldova.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *