Un deputat moldovean va ocupa funcţia de preşedinte a unei comisii APCE

Pentru prima dată un membru APCE din Republica Moldova va ocupa funcţia de preşedinte a unei comisii APCE. Este vorba despre Ana Guțu, care a fost aleasă în calitate de preşedintă a Comisiei Cultură, Ştiinţă, Educaţie şi Mass-media, informează politik.md.

Ana Gutu APCE oct_2012Ana Guțu a fost a fost propusă de grupul politic ALDE în calitate de candidat pentru ocuparea acestei funcţii. Grupul politic ALDE, întrunit cu o largă participare, 62 membri, inclusiv supleanţi, au agreat în unanimitate candidatura ei.

Celălalt deputat în Parlamentul țării noastre, ales în funcția de președinte al unei Comisii APCE. este Valeriu Ghilețchi. Liberal-democratul va prezida Comisia Cultură, știință, educație și mass-media.

De asemenea, au avut loc și alegerile noului preşedinte al grupului politic ALDE, in calitate de preşedinte a fost ales liberalul din Spania Jordi Xucla y Costa. În conformitate cu algoritmul acordului politic grupului ALDE i-a revenit preşedinţia Comisiei Cultură, Ştiinţă, Educaţie şi Mass-media.

Menționăm, că ieri a demarat sesiunea APCE, care işi va ţine lucrările pe parcursul acestei săptămâni. Sesiunea este importantă prin alegerile noului preşedinte al APCE. În conformitate cu acordul încheiat între grupurile politice, anul acesta preşedinţia revine grupului politic ALDE.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *