Despre deputații lui Dodon: Cozile de topor ale Federaţie Ruse NU pot fi cetăţeni ai României

Deputații socialiști care dețin cetățenie românească și care au promis să renunțe la ea de îndată ce își vor lua mandatele de deputați, nu s-au ținut de cuvânt.

Potrivit parlamentarului român Eugen Tomac, aceștia continuă să dețină cetățenia românească, în pofida atitudinii ostile pe care o au față de statul român. Tocmai pe acest motiv, statul român ar putea să le retragă cetățenia.

„Există politicieni la Chișinău care cred că pot avea în buzunar pașaportul statului român, stat membru al UE și NATO, și în același timp pot denigra România. Cozile de topor ale Federaţie Ruse nu pot fi cetăţeni ai României. În partidul lui Dodon sunt unii politicieni care după ce au depus jurământul în lacrimi jurând loialitate statului român, s-au pornit să denigreze România. Îi anunț pe acei politicieni că vor avea un adversar total în mine”, a menționat Eugen Tomac, precizând că deputații socialiști cu cetățenie românească nu au renunțat încă la aceasta.

În replică, serviciul de presă al Partidului Socialiștilor dă asigurări că toți deputații socialiști cu acte românești au depus deja cereri de renunțare la cetățeni, dar procesul durează mai mult timp.

Anterior presa a scris că în fracțiunea PSRM se găsesc cinci deputați care dețin cetățenia statului român.

ziarulnational.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *