Dodon mai degrabă este un paradox decît o soluție

Socialiștii au anunțat că vor ieși azi să depună flori la Complexul Memorial Eternitate cu ocazia împlinirii a 74 de ani de la declanșarea Marelui război pentru apărarea patriei. Flori, persoane în vîrstă, veterani ai războiului și desigur multe cuvinte “tari” despre “de unde am venit și încotro plecăm”. Doar că toți cei prezenții sunt un nou recuzitoriu pentru un nou episode din spectacolul lui Dodon.

Un spectacol unde Dodon este “păpușa” care trage de sfori alte “păpuși”. Un fățarnic la care vorbele sunt diametral opuse cu faptele.

Cuvîntările de azi despre necesitatea neadmiterii oricărui conflict armat pentru totdeuna și pregătirea unor provocări pentru eventuale acțiuni de proteste sunt la fel de fățarnice ca și declarațiile categorice în cazul furturilor de la BEM, în timp ce pe timpul cînd era vicepremier a fost parte a schemei de sustragere a banilor.

“Circul” de azi, la fel de fățarnic, ca și declarațiile despre sărăcia poporului moldovenesc, în timp ce socialistul este un amator înrăit al luxului, de la automobile pînă la imobile de lux, hotelul cu denumirea President și mai multe blocuri de oficii.

Dodon mai degrabă este un paradox decît o soluție. Și din această cauză și vorbele acestuia nu pot fi luate în serios. Un profitor gata să amestece cu populism și propaganda politică orice eveniment tragic, chiar ca și cel de azi.

Marcel Istrati

Share

4 Responses to Dodon mai degrabă este un paradox decît o soluție

 1. Fanel spune:

  Dodon este un simplu hot si nimic mai mult, pe timpul cind era la guvernare impreuna cu Greceanii au laut o multime de credite care nu au fost returnate la BEM pina in ziua de azi. Majoritatea acestor credite s-au luat prin intermediul intreprinderilor conduse de Alexei Greceanii, sotul Zinaidei.

  • Eleonora Racovita spune:

   Bine scris, Marcel Istrate! „Un spectacol unde Dodon este “păpușa” care trage de sfori alte “păpuși”. Un fățarnic la care vorbele sunt diametral opuse cu faptele.”

 2. Alexei spune:

  În anul 2005 cînd Dodon si Greceanîi erau la guvernare, întreprinderea de stat “Servicii transport auto” I.S., aflată în subordinea Ministerului Transportului, ia un credit de la BEM în valoare de 3,5 mln euro, punînd în gaj Complexul Sportiv Feroviar, de pe str.Tăbăcăriei, Chișinau și un gaj viitor – 22 de autocare fabricate în China. Creditul nu a fost rambursat, iar BEM a acționat debitorul în judecată pentru a transmite gajul. Instanța a respins cererea. Paguba BEM constituie 120 de milioane de lei.

 3. Alexei spune:

  Într-un alt caz din aceeaşi perioadă a guvernării Greceanîi-Dodon – 2004-2008 Întreprinderea de Stat “Aroma” S.A, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, ia credite de la BEM în sumă de 83 mln lei și 500 mii euro. Aroma a falimentat. Creditele nu au fost întoarse. Datoria pînă în ziua de azi față de BEM este de 100 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *