Zi istorică pentru Republica Moldova

Acum un an, Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat la Bruxelles de către premierul de atunci Iurie Leancă. Tot atunci, Uniunea Europeană a semnat Acorduri de Asociere cu Ucraina și Georgia.

”Moldova a ales drumul spre Uniunea Europeană și această cale este definitivă”, a declarat atunci premierul moldovean Iurie Leancă, în cadrul discursului său ținut la Bruxelles.

”Este un obiectiv mare pentru ca să devenim membru UE. Țara mea este supusă unor tensiuni foarte mari, ca și întreaga regiune. Știți acest lucru cu toții, la fel de bine ca și mine. Astăzi, probabil, la frontierele de Est ale Uniunii Europene, valorile fondatoare ale integrării europene sunt puse la încercare. Dar tot acolo se află și cei mai înflăcărați susținători ai integrării europene. Și ei au nevoie de sprijinul dumneavoastră. Ei merită acest lucru”, a mai afirmat atunci premierul.

Oficialii europeni, declarau atunci că semnarea acestui document este un eveniment important și pentru întreagă Europă și semnifică apropierea Moldovei, Georgiei și Ucrainei de valorile Uniunii Europene. La fel, aceștia spuneau că semnarea Acordului va duce la transformarea Republicii Moldova, dintr-un stat post-sovietic, într-o țară cu o economie prosperă și cu valori bine definite.

bani.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *