O nouă alianţă între PLDM, PD şi PL

Liderii şi reprezentanţii Consiliului Alianţei pentru o Moldovă Europeană s-au întrunit astăzi într-o şedinţă, după încheierea celui de-al II-lea tur al alegerilor locale generale din Republica Moldova. Atât liderul liberal-democraţilor, Vlad Filat, cât şi liderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, au declarat că sunt gata să discute cu Partidul Liberal (PL) în vederea creării coaliţiilor la nivelul raioanelor şi consiliilor orăşeneşti şi formării unei majorităţi parlamentare.
„Este o primă ședință imediat după campania electorală. A fost una necesară. Au fost două mari subiecte care au fost discutate astăzi, care vizează configurațiile la nivel local, raional. Iar astfel am reiterat poziția comună – că este nevoie să formăm aceste majorități în consilii, cu participarea nemijlocită a formațiunilor noastre și cu atragerea reprezentanților formațiunilor pro-europene pentru a asigura această convergență de politici de nivel local, nivel central. Și a doua temă a ținut de necesitatea demarării negocierilor pentru formarea majorității parlamentare și învestirea cât mai grabnică a unui nou Guvern. Noi considerăm că invitația a fost lansată, prin intermediul președintelui PLDM, reiterăm invitația către colegii de la PL. Negocierile trebuie să fie pornite cât mai rapid, să fie corecte, transparente. Cel mai important este să fie rezultative și eficiente fiindcă timp nu avem. Nu avem nici timp, nici situația pentru mofturi politice și tot felul de poziționări”, a spus Marian Lupu.

„Am avut o discuție bună, cel puțin din punctul meu de vedere, am convenit asupra creării acestei majorități la nivel de consilii raionale, orășenești, municipale și urmează deja la nivel tehnic să convenim și să soluționăm. Nu cred că este bine și nici productiv să condiționezi. Este firesc, dacă dorești să asiguri o guvernare în Moldova, să începi comunicarea, să ajungem la un compromis”, a afirmat liderul PLDM, Vlad Filat.

Svetlana Cojocaru

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *