În toamnă va fi deschis un birou NATO la Chișinău

Un birou al Alianţei Nord-Atlantice se va deschide în această toamnă la Chişinău, în vederea sprijinirii integrării euroatlantice a Republicii Moldova, a anunţat, ministrul apărării Anatol Şalaru, în cadrul unei întâlniri la București cu omologul său român Mircea Duşa.

Cei doi au discutat despre cooperarea militară dintre cele două state, precum şi despre pe situaţia din Ucraina.

În cadrul biroului NATO de la Chişinău vor activa specialişti militari din mai multe state, inclusiv din România, care vor avea ca scop pregătirea integrării armatei din Republica Moldova la standardele NATO, a declarat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa. În cadrul discuţiile de astăzi s-a luat decizia reactivării comisiilor mixte dintre cele două ministere.

Ministrul apărării din Republica Moldova, Anatolie Şalaru, a mulţumit României pentru tot ajutorul acordat şi a declarat că se vor găsi soluţii pentru ca armata Republicii Moldova să devină una care să corespundă cerinţelor euro-atlantice.

Anatol Şalaru a atenționat că Republica Moldova se află într-o zonă ameninţată de pericolul din est și de aceea are nevoie  mai mult ca niciodată, de sprijinul României pentru întărirea capacităţilor de apărare.

Un batalion mixt româno-moldovean de menţinere a păcii va fi înființat la Iaşi, au mai anunțat oficialii.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *