Nepotul lui Filat a recunoscut că avea rol de păpușă. Nu e greu de ghicit cine este adevăratul stăpân al ”Caravitei”

Magistrații de la Judecătoria Buiucani au decis azi eliberarea fondatorului „Caravita Co” SRL, Vladimir Rusu, care este și nepotul liderului PLDM, Vlad Filat din izolatorul CNA și plasarea acestuia în arest la domiciliu.

Interesant este că, potrivit instanței, nepotul lui Vlad Filat avea un rol formal la gestionarea companiei „Caravita”. Să înțelegem din asta că Filat era șeful real al companiei implicate în scandalul BEM?

„Am constatat că activitatea lui Rusu Vladimir la gestionarea companiei „Caravita” era doar formală. Rolul său a fost de semnare a unor acte, de împuternicire a unor persoane pentru a gestiona compania ”Caravita””, a declarat procurorul anticorupție Adriana Bețișor.

Eliberarea lui Rusu vine după ce, susține procurorul anticorupție, în cadrul ședințelor de judecată, Ion Rusu (tatăl lui Vladimir Rusu și nașul liberal-democratului Vlad Filat) a recunoscut că a gestionat personal unele companii implicate în tranzacțiile suspecte cu banii de la Banca de Economii.

Astfel, putem spune că rudele lui Filat au căzut la o înțelegere cu oamenii legii, acceptând să vorbească în schimbul trecerii în arest la domiciliu – practică întâlnită destul de des.

stirimd.net

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *