Victor Ponta: România are creştere economică şi poate investi în Moldova

România, având acum o creştere economică, poate să meargă mai departe şi să investească bani în Republica Moldova, important este însă să existe un control la Chişinău, ca banii să ajungă în proiectele planificate. Despre aceasta a vorbit prim-ministrul României, Victor Ponta, într-un interviu pentru Radio Moldova, menţionând că în cadrul vizitei la Chişinău, pe 27 august, va discuta despre aceasta cu omologul său moldovean, Valeriu Streleţ, transmite IPN.

Victor Ponta a spus că este bucuros că în ultimii 2-3 ani s-a trecut la fapte concrete, precum construcţia Gazoductului Iaşi-Ungheni, renovarea grădiniţelor, donaţia de microbuze. Nu întâmplător România a ajuns principalul partener comercial al Republicii Moldova. Însă mai sunt de făcut multe altele pe partea de infrastructură, pe partea de reforme. Premierul român a specificat că nimeni din UE mai nu e atât de hotărât ca România să sprijine Moldova în procesul de modernizare, de reformare, de a face viaţa oamenilor mai bună

„Voi spune la Chişinău că tot ce poate face România pentru a ajuta Moldova în momentele complicate va face. Nu v-am lăsat la greu şi nici nu se pune problema să vă lăsăm”, a subliniat oficialul român. Victor Ponta crede că Moldova, îndreptându-se spre UE, a făcut o alegere corectă pentru binele său, pentru binele tuturor, şi toate eforturile dureroase sunt în direcţia unei dezvoltări pe viitor, tot ce se face la Chişinău pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE este spre bine.

Premierul român a adăugat că în fiecare vizită a sa vede schimbări în bine în Moldova, dar vede şi lucruri care merg mai încet. De când Victor Ponta este prim-ministru al României, Valeriu Streleţ este al 4-lea prim-ministru al Republicii Moldova, şi, poate, ţara ar avea nevoie de mai multă stabilitate.

Venind cu un mesaj în apropierea Zilei Independenţei, Victor Ponta le-a transmis cetăţenilor din Republica Moldova că pe malul celălalt al Prutului au prieteni, au fraţi, au oameni care vor să-i ajute şi că se ştie că unirea face putere.

ipn.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *