Poliţia va asigura securitatea şi desfăşurarea paşnică a protestelor de duminică

Inspectoratul de Patrulare va asigura desfăşurarea paşnică a acţiunilor de protest de duminică, 27 septembrie. Şeful inspectoratului, Marin Maxian, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că a pregătit un efectiv suficient de poliţişti care vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor, transmite IPN.

Poliţia a anunţat că din cauza protestelor, în perimetrul desfăşurării lor, vor apărea perturbări ale circulaţiei rutiere. Astfel, începând cu ora 12:00 sunt anunţate restricţionări ale traficului pe traseul protestelor. Participanţii în trafic sunt îndemnaţi să fie înţelegători şi să evite conflictele. „În perimetrul străzilor 31 august, Sfatul Ţării, Maria Cebotari, Mitropolit Bănulescu Bodoni, Al. Puşkin, Columna şi Dosoftei vor fi restricţionări de circulaţie. Potrivit organizatorilor, numărul mare de participanţi va bloca acest perimetru pe perioada desfăşurării evenimentelor”, a declarat Marin Maxian.

De asemenea, Inspectoratul de Patrulare a îndemnat organizatorii şi participanţii la protestele de duminică să se comporte adecvat şi să nu încalce legislaţia. „Atât timp cât organizatorii au declarat că acestea vor fi întruniri, nu poate fi vorba despre tendinţe de a încălca ordinea publică. Poliţia se va focusa pe persoanele care vor avea comportament antisocial sau predispus la violenţe. Persoanele în stare de ebrietate, care vor avea arme de foc sau arme albe nu vor fi admie la proteste sau vor fi înlăturaţi de la evenimente.

Pe parcursul zilei de duminică va fi redirecţionat şi transportul public în sectorul centru din Capitală.

ipn.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *