Un NOU bloc al Spitalului de Urgență, finanțat de România

România ar putea finanţa construcţia unui nou bloc al Institutului de Medicină Urgentă şi dezvoltarea serviciului de radioterapie la Institutul Oncologic, au anunţat cei miniştrii Săntăţii de la Bucureşti şi Chişinău.

Aflat într-o vizită în Republica Moldova, ministrul Săntăţii al României, Nicolae Bănicioiu, a declarat că este gata să împărtăşească din experinţa acumulată în domeniul medicinii de urgenţă, referindu-se la continuarea proiectului SMURD în Republica Moldova, pe care îl consideră unul de succes. Oficialul de  la Bucureşti a mai vorbit despre posbilitatea efectuării unor traininguri comune şi a schimbului de medici şi asistenţi medicali cu Republica Moldova.

Ministrul sănătății al Republicii Moldova, Ruxanda Glavan, a declarat că urmează să fie construit, cu ajutorul financiar al României, un nou bloc al Spitalului de Urgenţă- unitatea de primire urgenţă, care ar urma să aibă 3 etaje, cu câte 1000 mp fiecare. Totodată, a fost discutată posibilitatea procurării a peste 200 de ambulanţe de tip B şi C, de asemenea cu sprijinul Guvernului de la Bucureşti.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *