Averile lui Shor și Filat în vizorul CNI

Fostul premier Vlad Filat, primarul de Orhei Ilan Shor și șeful Inspectoratului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru au intrat în vizorul Comisiei Naționale de Integritate.

Averile și proprietăților lor vor fi verificate repetat după mai multe informații apărute în presă precum că aceștia au cheltuit mai mult decât au câștigat în 2014.

„Comparând anumite informații apărute în mass-media, au apărut mai multe divergențe cu privire la veniturile și proprietățile primarului de Orhei”, a declarat Vera Grinciuc, șefă de comisie din cadrul CNI.

Șeful FISC, Ion Prisăcaru, a fost verificat de CNI după ce liderul PPEM, Iurie Leancă, l-a acuzat de conflict de interese.

În ședința de astăzi a CNI au mai fost inițiate controale pe numele a doi figuranți în dosarul licitații trucate din medicină: șeful Institutul Oncologic, Victor Cernat și ex-directorul Agenției Medicamentului, Alexandu Coman.

În cadrul dezbaterilor a parvenit propunerea ca perioada examinării declarațiilor de avere ale celor 3 oficiali să fie extinsă și pe perioada anului 2013, propunere respinsă de membrii CNI.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *