Streleţ gata să părăsească arena politică

Premierul Valeriu Streleţ nu exclude că ar putea să părăsească arena politică, dacă Parlamentul va vota joi moţiunea de cenzură. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”

„O să decid, dar şi aşa, cu certitudine voi fi alături de echipa, de familia mea PLDM”, a declarat şeful Guvernului.

Valeriu Streleţ a mai precizat că Vlad Filat rămâne în continuare liderul PLDM, iar el îndeplineşte funcţia de preşedinte interimar al partidului. Totodată, susţine că Filat va fi exclus din PLDM dacă se va demonstra că este vinovat de acuzaţiile aduse de procurori privind fraudele de la BEM. „Dacă va fi condamnat printr-o decizie irevocabilă, care nu va putea fi contestată nici la nivel internațional, va trebui să înţelegem că a comis erori care sunt inadmisibile şi incompatibile cu funcţia de lider de partid sau de membru de partid. Am vorbit cu Filat în ziua de 15 octombrie, când a fost arestat. Mi-a spus că toate acuzaţiile şi denunţul lui Shor sunt nişte aberaţii. Eu îl cred pe Filat. Este clar că Shor a făcut acest denunţ pentru a-şi salva propria piele”, a spus Streleţ.

Deşi susţine că Filat trebuie să revină la cârma PLDM, Streleţ nu exclude că Maia Sandu ar putea prelua conducerea partidului. „Dacă va dori să candideze, eu cred că va obține o susţinere cvasi-unanimă”, a precizat fruntaşul liberal-democrat.

În cadrul emisiunii Streleţ a optat pentru accelerarea implementării programului de guvernare. „Noi avem nevoie de schimbări urgente, în special ce ţine de redresarea situaţiei social-economice şi combaterea autentică a corupţiei. Aceste chestiuni sunt prevăzute în programul de guvernare. Dar situaţia s-a schimbat, Pe de o parte, a fost arestat unul din principalii lideri politici, pe de altă parte, avem protestele. Sprijinul popular pentru Guvern este minim. Toţi cei din alianţa de guvernare trebuie să venim cu nişte angajamente comune în această situaţie”, a declarat Valeriu Streleţ.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *