Filat a fost implicat direct în organizarea protestelor, declarație

Vlad Filat dar și Valeriu Streleţ au stat în spatele protestelor Platformei Civice “Demnitate şi Adevăr”, iar acest comportament nu este normal într-o alianță pro europeană, într-o relație de parteneriat, a declarant azi Marian Lupu, președintele PD. Potrivit lui Lupu, acesta a fost unul dintre motivele care au stat la baza deciziei democraţilor de a vota moţiunea de cenzură împotriva guvernului Streleţ.

“Îi reproșăm premierului în modul cel mai direct, argumentat și deja cu probe, ‎că împreună cu Vlad Filat au stat în spatele unora dintre acțiunile de protest organizate de platforma DA împotrivă partidelor din alianță”, a spus Lupu de la tribuna Parlamentului.

Premierul a mințit și societatea, i-au mințit pe protestatari, au mințit partenerii de dezvoltare, a mai declarat Marian Lupu, precizând că Partidul Democrat era în drept să denunțe acordul alianței imediat ce a aflat acest lucru, însa a preferat sa-i avertize pe colegii din PLDM, „sa iasă din acest joc murdar”. În același context președintele PDM spune că acest comportament nu este normal într-o alianță pro europeană, într-o relație de parteneriat.
“Ne-am așteptat ca după nenumaratele discuții ei să renunțe și să revină în alianță. Acest lucru nu s-a întîmplat, dimpotrivă, ați văzut cu toții cum au continuat deja public acest santaj cu platforma, fără a se mai ascunde”, a adăugat Lupu.

Lupu a menționat că în PLDM sunt oameni care stiau ce se întîmplă, au stat deoparte și nu au acceptat sa fie atrași în acest război stupid.

Totodată Marian Lupu a mai declarat că premierul s-a ocupat mai mult de partid decît de responsabilitățile de la Guvern și nu demonstrează capacitatea să facă acțiuni concrete. Democrații îl mai acuză pe Streleț de obstrucționare a anchetei în cazul BEM. Iar un ultim motiv înaintat de PD ar fi faptul că actuala alianță nu are majoritate parlamentară.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *