Bizar și stupid! Reacție la propunerea premierului Strelet, supranumit ”Jos pălăria!”

Propunerea premierului Streleț, demis ieri de legislativ, ca fostul său șef Filat (Șăfu, jos palaria!) să voteze direct din penitenciar, pentru a asigura votul al 61-lea pentru coaliție, este una stupidă. Este opinia lui Andrian Candu, președintele Parlamentului de la Chișinău.

Potrivit lui Candu, “coaliția pro-europeană avea doar 50 de voturi și indiferent cît de bun prim ministru, sau genial prim – ministru nu aveam și echipă guvernamentală, în situația în care nu poți aproba legile pe care le generează acea guvernare, acel guvern, nu poți să-ți asumi reformele, care sunt atît de mult așteptate și rezultatele atît de așteptate de țară, cetățeni, atunci de ce fel de guvernare mai vorbim, cînd stăm la limita de 50 de voturi. Ieri în discuțiile cu colegii din PLDM și nemijlocit cu domnul Streleț, cînd am vorbit despre același lucru, atît de naiv și într-o oarecare măsură de bizar mi s-a părut răspunsul și propunerea de a lucra permanent cu un vot, al 51-lea vot de aur, a domnului Filat din detenție”.

Nu se poate face o analogie a cazului lui Vlad Filat cu cazul lui Ilie Ilaşcu, a declarant Andrian Candu în cadrul unei emisiuni tv. “Ilaşcu era deținut de o administrație nerecunoscută în mod ilegal în Transnitria și bineînțeles în cazul respectiv a fost un cadrul juridic și un fapt existent”, a mai precizat Candu.

“Acum închipuiți-vă cît de bizar ar fi dacă Parlamentul Republicii Moldova ar vota niște legi importante la nivel de buget, la nivel de formare a sistemului justiției și luptă împotriva corupției, cu un vot, al 51-lea, important, de aur, a cuiva din izolator. Noi și așa cu regret avem o imagine știrbită, Republica Moldova în general, datorită fraudei bancare și a tot ceea ce înconjoară, ceea ce înseamnă frauda bancară, și acum să ne facem o imagine negativă, bizară și chiar stupidă”, a mai spus șeful legislativului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *