50 de europeni vin să facă ’’curățenie’’ în justiția moldovenească

O amplă misiune a Uniunii Europene în domeniul justiției din care vor face parte peste 50 de experți va sosi în curând la Chișinău. Anunțul a fost făcu de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Misiunea experților va fi evaluarea instituțională. Potrivit lui Candu, în această perioadă vor fi evaluate un șir întreg de instituții, printre care Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, CNI, instanțe judecătorești. Experții vor verifica dosare, vor evalua structura instituțiilor, legislația, iar la sfârșitul misiunii, vor veni cu concluzii și recomandări.

Președintele Parlamentului a precizat că Republica Moldova are instituții, legislație, dar lupta cu corupția trenează, fapt văzut din interior dar și de la Bruxelles, astfel că Republica Moldova are nevoie de această misiune. ”Dacă noi credeam că construim legislație, instituții, ceva nu funcționează, dar ne bazăm pe o astfel de misiune pentru că nouă ne mai lipsește expertiză, experiență, Republica Moldova fiind un stat tânăr”, a adăugat oficialul.

Misiunea experților europeni se va încheia la sfârșitul lunii martie 2016.

flux.md

Share

One Response to 50 de europeni vin să facă ’’curățenie’’ în justiția moldovenească

  1. Ioana spune:

    Interesant ! Pe de o parte ne „ratoim” ca suntem stat independent, neutru etc., da nu suntem capabili sa facem ordine in acest „stat” pretins indpendent si neutru… N-am mai auzit ca si alte state sa fie conduse „de fringhiuta” ca sa-si poata onora cat de cat atributiile… Halal de asa guvernanti…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *