4 decedaţi în cazul elicopterului capturat în Afganistan

4 persoane au fost omorâte după ce elicopterul moldovenesc a fost capturat de către talibani în Afganistan. Datele preliminare arată că unul dintre decedaţi este cetăţean moldovean, transmite IPN.

Directorul interimar al Autorităţii Aeronautice Civile, Nicolae Buzu, a comunicat într-o conferinţă de presă că aeronava capturată este produsă în 2007, iar în 2014 a fost reparată capital fiind într-o stare ideală. Compania privată a primit certificatul de exploatare a navei până în 2016. Această companie activează atât pe teritoriul ţării, cât şi peste hotare. Acum se cunoaşte că sunt 4 persoane decedate, dar practic nu se ştie identitatea lor. Preliminar, unul din decedaţi este un membru al echipajului. Nicolae Buzu a subliniat că piloţii sunt foşti militari.

Reprezentanţii companiei private au comunicat că aeronava lucra cu un contract pentru Guvernul SUA şi îndeplinea o misiune având la bord 18 cetăţeni afganezi, plus 3 cetăţeni moldoveni membri ai echipajului. În după amiaza zilei de marţi, 24 noiembrie, echipajul a emis un semnal de urgenţă, spunând că elicopterul a fost atacat şi că e în cădere. Pe moment, nu sunt oferite informaţii oficiale dacă echipajul a fost omorât sau dacă membrii lui au fost luaţi ostatici. Militarii care au ajuns la faţa locului au găsit 4 cadavre, unul dintre care se presupune că este moldovean, dar nu se cunoaşte identitatea lui.

Compania privată avea 3 elicoptere în Afganistan, 2 dintre ele activau conform contractelor cu Guvernul SUA. Aeronava capturată nu are nicio legătură cu misiunile ONU.

În prezent se efectuează acţiuni de căutare a persoanelor care se aflau în elicopter.

ipn.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *