Surpriza tinerilor unioniști

Mişcarea Civică „Tinerii Moldovei” va construi o hartă imensă cu ocazia Zilei Naţionale a tuturor românilor care va conţine teritoriul României şi cel al Republicii Moldova unit într-un singur stat. Evenimentul va avea loc marţi, 1 decembrie, în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chişinău.
Potrivit organizatorilor, construcția acestei hărți reprezintă munca care va fi înfăptuită de întreaga societate din Republica Moldova pentru ca până în 2018 să existe un singur stat românesc unitar pe harta Europei. În acest an se va împlini centenarul de la unirea tuturor provinciilor istorice ale României, se arată într-un comunicat de presă.

„Acțiunea de marți are drept scop transmiterea unui mesaj clar. Ține de datoria fiecăruia dintre noi să punem mâna la construirea unei țări mari, puternice și unite. Așa cum vom desfășura harta uriașă a României și a Republicii Moldova reunite din mai multe piese, cu ajutorul tuturor participanților. La fel trebuie să ne implicăm cu toții pentru a ne reîntregi țara, fiindcă numai unirea cu România poate scoate Republica Moldova din criza profundă în care se află”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.

„Această hartă, care adună cele două state românești, adună și speranțele noastre, ale românilor de pe cele două maluri de Prut într-un viitor mai bun. Ne dorim ca 2018 să fie anul reeditării unui eveniment istoric ce ne-a adus acum 97 de ani în linia întâi a țărilor dezvoltate”, a menționat Lucia Stegărescu, coordonatorul acțiunii.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *