Control sporit asupra fluxului de cetățeni străini

Prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega, a emis duminică, 29 noiembrie, dimineață o dispoziţie în legătură cu sporirea factorilor de risc cu caracter intern și extern ce ar putea submina securitatea națională.

Premierul le-a cerut Ministerelor Afacerilor Externe și Integrării Europene, Afacerilor Interne, Apărării şi Justiției, precum şi Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale, Biroului pentru Reintegrare și Cancelariei de Stat să monitorizeze şi să prevină escaladarea situației în Zona de Securitate, şi să descurajeze acțiunile unilaterale din partea regiunii transnistrene.

De aseemnea, a solicitat organelor responsbile intensificarea măsurilor de prevenire și combatere a terorismului, monitorizarea manifestărilor de extremism şi prevenirea manifestărilor violente şi asigurarea caracterului pașnic al acțiunilor de protest.

Totodată, s-a cerut sporirea acțiunilor de monitorizare şi control asupra fluxului de cetățeni străini care sosesc sau tranzitează Republica Moldova în vederea depistării persoanelor ce prezintă risc pentru ordinea publică și securitatea națională, membrilor și simpatizanților organizațiilor extremiste, teroriste sau criminale.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *