Viziuni diferite între luptătorii cu „statul capturat”

Viziuni diferite între luptătorii cu „statul capturat”, altădată promotori ai #faunbinetarii. Dacă unii văd în decizia de astăzi a Curții Constituționale o tentativă de lovitură de stat, atunci premierul desemnat o califică drept una echilibrată.

Site-ul Independent.MD – un promotor fidel al intereselor fugarilor din Frankfurt a colectat rapid mai multe opinii exprimate de cei pe care îi consideră jurnaliși. Printre aceștia se regăsește, din greșeală probabil și membrul de partid – Constantin Cheianu.

Jurnalistul Constantin Cheianu crede că, prin decizia Curții, s-au creat premizele necesare ca Plahotniuc să-i fie impus președintelui Timofti.

„Aşa cum am spus, luni Sturza va fi respins, după care Timofti va trebui să propună candidatura majorităţii, adică a lui Plahotniuc. Vă mai puneţi întrebări, apropo, de omul cui este A. Tănase?…”, a scris Cheianu pe Facebook.

Nici Natalia Morari nu e lipsă din acest material jurnalistic:

„Am aşa o senzaţie că printre fluxul mare de selfie-uri cu brazi şi motănei, nu observăm cum în Republica Moldova se produce o adevărată lovitură de stat. O instituţie cade după alta, oamenii de stat, judecătorii, deputații sunt cumpăraţi angro. N-a rămas nimic neviciat de “cancer”. Preşedintele chiar dacă ar dori se se opună în turul doi, nu mai poate. Actorii sunt clari, regizorul este clar, tot el va fi şi benificiarul. Întrebarea: aşa şi vom înghiţi totul împreună cu şampanie, de sărbători?”, se arată în reacția Nataliei Morari.

Cu aceeași ardoare cu care promovează sintagma STAT CAPTURAT, în unison au reacționat și alți jurnaliști și activiști semicivici care la fiecare scrutin parlamentar ne sugerează cum ar fi bine să votăm și pe care Filat să-l susținem. Mai mult ca atât o fac orchestrat, postându-și mesajele practic concomitent.

Screen-Shot1

Screen-Shot3

 

Screen-Shot4

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *