Delegaţia Parlamentului de la Chişinău va avea o întrevedere cu noul preşedinte al APCE

În cadrul sesiunii actuale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, delegaţia Legislativului de la Chişinău, condusă de către Liliana Palihovici, va avea o întrevedere cu noul preşedinte al APCE, Pedro Agramunt. În cadrul întrevederii se va discuta despre situaţia din Republica Moldova.

„Avem deja planificată o întrevedere a delegației noastre cu noul președinte al APCE pentru a discuta despre situația politică din Republica Moldova. Ieri am fost aleasă și în calitate de vicepreședintă a Adunării Generale a Consiliului Europei, urmează astăzi să avem o întrevedere a delegației cu raportorul pentru Republica Moldova pentru a discuta situația din Republica Moldova” a menționat Liliana Palihovici.

Liliana Palihovici, care conduce delegaţia Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a mai spus că ţara noastră este menţionată în Raportul cu privire la accesul la învăţătură şi respectarea drepturilor omului, făcând referinţe la cetăţenii din regiunea transnistreană.

„Un alt Raport, cu un grad sporit de atenție, ține de dezbaterea subiectului corupției în sistemul de justiție și pentru vineri este planificată dezbaterea Raportului accesului la școală și educație pentru toți copiii, intenționez la acest subiect să vorbesc despre dreptul acces la educație a copiilor din stânga Nistrului” a declarat Liliana Palihovici.

trm.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *