Un DA optimist și încrezător în ziua de mâine a devenit un NU violent, agresiv și belicos

Mă întrebi ce se întâmplă la Chișinău că nu mai înțelegi nimic.

DA s-a înfrățit cu NU. Cei care, până mai ieri, pledau pentru integrarea europeană azi s-au înfrățit cu cei care vor să se integreze în imperiul securist și fascist al lui Putin și au scos din piață (la propriu) steagurile Uniunii Europene, înlocuindu-le cu niște pancarte pe care scrie negru pe alb:

-Jos agenții SUA și ai Uniunii Europene!!!
DA a devenit NU valorilor democratice și naționale.

DA (cei din Platforma DA) i-au alungat din Piața Marii Adunări Naționale pe unioniști și i-au întâmpinat cu brațele larg desfăcute, în schimb, pe niște moldoveniști agresivi, care vor să refacă Uniunea Sovietică. Iar atunci când unioniștii au fost bruftuiți în fața monumentului lui Ștefan cel Mare nu au mișcat un deget ca să-i apere.

DA s-a înfrățit cu cei care consideră că în Republica Moldova nu se vorbește limba română, ci limba moldovenească, cu niște românofobi înrăiți, care au rupt harta României în plenul parlamentului din Chișinău, făcând-o bucăți, în aplauzele ciracilor lor setoși de putere.

Cei care tot timpul au trâmbițat că s-a furat un miliard în Republica Moldova s-au înfrățit tocmai cu unii dintre cei care au devalizat Banca de Economii.

Dragă prietene din România, ceea ce se întâmplă acum la Chișinău se cheamă contrarevoluție. Sau, cu alte cuvinte, PUCI.
Da, PUCI. Un PUCI organizat de cei care vor sub orice chip să pună mâna pe putere și pentru asta sunt gata de orice, inclusiv, să recurgă la violențe. Și au demonstrat că nu au nici un fel de scrupule în sensul acesta atunci când au asediat parlamentul și au tras fără milă în polițiști și în deputați sau când au blocat intrarea în Chișinău dinspre Iași sau au întrerupt o emisiunea la Moldova 1 și au intrat în direct, pentru a-i chema pe oameni să iasă în stradă.
Un celebru spion și rezident rus, Iurie Roșca, au salutat alianța dintre cei care păreau că împărtășesc valori diametrale opuse. Salutând alianța dintre DA și NU.

DA (cei din Platforma DA) s-au unit cu stânga radicală și ultraviolentă și au scandat la mitingul de duminică, în fața susținătorilor lor, că vor să facă papuci din pielea adversarilor lor politici și i-au îndemnat pe oameni să strige împreună cu ei.

Nu neg că o bună parte dintre cei care ies în piață și protestează sunt cu adevărat nemulțumiți de felul cum a fost guvernată țara în ultimii ani, de faptul că în loc să crească nivelul de viață a crescut corupția și că cei care și-au însușit averea statului încă nu au fost pedepsiți. Cu atât mai tare îmi pare rău pentru acești oameni nemulțumiți, care cu adevărat își doresc o schimbare, pentru că protestul lor a fost din nou confiscat de către forțele reacționare, deturnând protestul în altă direcție, și chiar împotriva celor care protestează.

Paradoxul e că cei care au confiscat protestele le-au îndreptat chiar împotriva oamenilor care protestează, care-și doresc menținerea cursului european, și o mai mare apropiere de România.
Cei care au confiscat protestele, prin faptul că vor să readucă Moldova în brațele lui Putin, au îndreptat protestele chiar împotriva oamenilor care ies în Piață, pentru că aceștia numai acest lucru nu și-l doresc.
Iată de ce spun eu că e un PUCI.

Dragă prieten din România, în Republica Moldova din nou DA a devenit NU, un DA optimist și încrezător în ziua de mâine a devenit un NU violent, agresiv și belicos.

Ne-au împins din nou pe marginea prăpastiei și numai Dumnezeu ne mai poate salva!

Dumitru Crudu

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *