Un primar din R. Moldova dă câte o mie de lei consătenilor care renunță la alcool

Cumpără vicii cu o mie de lei! Primarul satului Puhoi din raionul Ialoveni a găsit ac de cojoc pentru bețivii din localitate. Pentru că trăim într-un secol, în care bancnotele sunt cele mai convingătoare motive, primarul a decis să-și determine sătenii să renunțe la băutură contra unei sume de bani. Mai în glumă, mai în serios, oamenii spun că ideea le este pe plac, transmite realitatea.md.

Moldovenii sunt un popor petrecăreț. Pentru fiecare bucurie, ca și pentru fiecare necaz, se găsește fie o vorbă bună, fie un pahar de vin. În localitățile rurale, mai ales, ospitalitatea este exprimată în mod direct de băutura, pe care o pune pe masă. Astfel, autoritățile locale au decis să testeze rezistența și responsabilitatea locuitorilor satului care pe parcursul timpului s-au lăsat mai mult, sau mai puțin, prinși în mrejele băuturii. Pentru o recompensă de o mie de lei participanții la concurs vor trebui să renunțe pentru șase luni la licoarea lui Bahus.

Primarul din localitate Petru Frunze este convins că prin această metodă, oamenii nu doar vor avea o calitate a vieții mai bună, dar vor scăpa și de amenzile permanente ale poliției.

„Persoanele din localitate care consumă băuturi alcoolice, majoritatea sunt și agresive. Deseori am fost martor ocular atunci când s-a aplicat violența și asupra copiilor sau soției. Având în vedere că deseori aceste persoane care sunt violente sunt sancționate de poliție prin amendă, și ulterior soția este nevoită să achite acea amendă, am conștientizat că trebuie să schimbăm ceva în gândire pentru ca acești oameni să nu mai consume alcool”, a spus Petru Frunze.

Cei care se vor înscrie în competiție, vor trebui să știe că pot fi verificați de vecini, de prieteni sau chiar de primar. „Eu personal mi-am asumat să verific aceste persoane, să nu admitem încălcări din partea noastră ca să fie stimulate persoanele care pe acea perioadă au consumat băuturi alcoolice”, a mai spus primarul localității.

Satul Puhoi are 5700 de locuitori. Peste 50 dintre aceștia sunt puși la evidență pentru consumul sporit de alcool.

realitatea.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *