Catastrofă în PLDM: au pierdut 75 procente din votanți în doar câteva luni

Partidul Liberal Democrat din Moldova a înregistrat o scădere dramatică a votanților acestei formațiuni politice. Potrivit presei de la Chișinău, partidul lui Filat a stabilit ”recordul” de cel mai scăzut nivel al opțiunii de vot pentru un partid parlamentar din istoria Republicii Moldova.

Potrivit cu datele comparabile ale ultimelor sondaje sociologice (din noiembrie 2015 și cu cele din februarie 2016), PLDM a pierdut 75 % de votanții săi. Precizăm că potrivit cudatele ultimului sondaj doar 0,5% din respondenți ar vota din nou această formațiune.

De notat că acum un an, în februarie 2015, ar fi fost gata să voteze PLDM 14% din cetățeni în cazul unor alegeri parlamentare, după care numărul acestora a scăzut, mai ales după ce s-a aflat de jaful din sistemul bancar și după arestul lui Filat. În martie 2015 PLDM ar fi acumulat 10% din sufragii, în aprilie anul trecur, doar 7%, iar în iunie a ajuns la circa 4%..

În noiembrie 2015, după reținerea lui Filat pentru corupție și trafic de influență, PLDM a înregistrat un rating electoral de doar 2%.

Atunci când PLDM s-a retras în opoziție, încrederea în acest partid a scăzut și mai rapid, astfel că din noiembrie 2015 până în februarie 2016 a pierdut încă 75% din adepții săi, astfel că a ajuns la o cotă de 0,5%.

Potrivit presei, în ultima perioadă, după decizia de a se retrage în opoziție mai mulți membri ai PLDM au părăsit formațiunea, fiind în dezacord cu această decizie. Unele reuniuni de partid au fost amânate din cauza lipsei de cvorum, iar recent la o întrunire a aleșilor locali ai formațiunii, marea majoritate a deputaților și consilierilor locali nici nu s-a prezentat.

stirimd.net

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *