Şeful forţelor NATO în Europa a vorbit despre Rep. Moldova în faţa Congresului SUA

Rusia reprezintă una dintre cele două amenințări principale la securitatea spațiului trans-atlantic. Declaraţia îi aparţine generalului Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO în Europa.

Generalul Breedlove a vorbit ieri, în cadrul unei audieri, în Comisia Serviciilor Armate din Congresul american. Printre subiectele abordate s-a numărat şi tema conflictului separatist transnistrean şi a felului în care influenţează această problemă Republica Moldova.

Şeful forţelor NATO în Europa a punctat nevoia unei abordări de 360 de grade în noile condiţii de ameninţare pe flancul estic şi nu numai pe acest flanc.

Rusia, a mai spus Breedlove, folosește conflictele înghețate ca pe o unealtă de politică externă. Cu alte cuvinte, ceea ce face Kremlinul în toate aceste zone precum regiunea transnistreană este să întrețină „un pretext pentru o posibilă intervenție militară și să își asigure un nivel de influență în chestiuni suverane ale altor state”.

Cealaltă amenințare majoră pentru lumea trans-atlantică identificată de generalul Breedlove în faţa Congresului american o reprezintă instabilitatea în creștere pe flancul sudic, acolo unde statele aliate se confruntă cu fluxurile de migranți.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *