Vremuri nostalgice ! Avocatul ex-premierului Filat, despre cozile pe care le făceau oamenii de afaceri în anticamera premierului

Pe timpul când Vlad Filat era prim-ministru, la uşa biroului său oamenii de afaceri stăteau la coadă aducându-i cadouri. Despre asta reaminteşte chiar avocatul lui Vlad Filat. În cadrul emisiunii Politica de la TV7, Igor Popa a recunoscut că şi Ilan Shor a stat la coadă şi i-a oferit cadouri lui Vlad Filat.

El a numit “otrăvite” cadourile primite de clientul său de la Shor. „L-a provocat pe domnul Filat prin anumite cadouri. Care au fost cadouri otrăvite. Cu ce scop ? Cu scopul de a-l documenta, de a obţine probe, ca ulterior să fie documentat şi să poată fi şantajat”, a spus Igor Popa. Acesta susţine că Filat nu a primit nici un ban de la Ilan Shor, dar a subliniat totuşi, în termeni juridici, că Filat “nu a primit nici un alt bun sub formă de mită publică”.

Avocatul a evitat să vorbească despre cadouri, cu excepția unui caz, motivând că până nu va fi luată o decizie definitivă pe acest dosar, Filat se bucură de prezumţia de nevinovăţie. Folosind aceeaşi termeni juridici, Igor Popa a spus că nu poate vorbi mai multe dar că, pe acest dosar, nu s-a demonstrat că Filat ar fi primit careva “remuneraţii ilicite”.

Aceste detalii confirmă din nou că Vlad Filat a minţit opinia publică. Din declaraţiile avocatului reiese că Filat îl cunoştea pe Shor încă pe vremea când era premier. Reamintim că în luna mai 2014, la un an de când nu mai deţinea funcţia de premier, Vlad Filat declara presei că îl ştie pe Ilan Shor doar de la televizor. “Eu îl cunosc pe domnul Shor la fel cum îl cunoasteţi şi voi. Mă mai uit şi eu la ştirile pe care le produceţi şi atâta tot”, a spus atunci Filat.

De asemenea, reamintim că dosarul în care este judecat Filat are ca obiect exercitarea de trafic de influență asupra unor funcționari de stat pentru o decizie în favoarea lui Shor în cazul BEM. Procurorii îl acuză pe Filat că în urma acestui serviciu făcut lui Shor, procurorii îl acuză pe Filat că ar fi primit sume de bani şi bunuri în valoare de aproximativ 800 de milioane de lei.

hotnews.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *