Noi bănuiți în cazul devalizării BEM

Încă un vicepreședinte al Consiliului de Administrație a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, un membru al acesteia, precum și doi membrei ai Consiliului de Administrație a Băncii de Economii, au fost citați joi, 24 martie, pentru a li se aduce la cunoștință ordonanța de bănuit în comiterea infracţiunii de neglijenţă şi abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Fără să facă public vreun nume, Procuratura precizează că atât funcționarii CNPF, cât și ceilalți bănuiți, sunt cercetați în legătură cu fraudele ce au dus la devalizarea BEM.

Obiectul investigaţiilor procurorilor sunt fraudele din sectorul bancar comise în diverse perioade ale administrării CNPF, persoanele care au realizat această administrare, dar şi acţiunile/inacţiunile autorităţilor şi instituţiilor publice de diferit rang, se arată în comunicat.

Investigaţiile procurorilor vizează, de asemenea, foşti preşedinţi ai consiliilor de administrare a băncilor, actuali şi foşti membri ai Consiliilor, dar şi agenţi economici care au beneficiat de creditele, acordate cu pretinse încălcări. Până în prezent, procurorii au efectuat un şir de acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii şi arestări, iar la această etapă 10 persoane au statut de învinuit, inclusiv fostul preşedinte al CA al BEM, Ilan Şor, precizează sursa citată.

În acest context, vom aminti că, tot astăzi, fostul președinte al Consiliului de administrație al Băncii de Economii, Grigore Gacikevici a primit din nou mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta a fost reținut în seara zilei de 21 martie, la doar câteva ore după eliberarea sa sub control judiciar. Potrivit Centrului Național Anticorupție, fostul șef de la BEM are statut de bănuit pe un nou episod ce vizează fraudele de la BEM.

radiochisinau.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *