Doar Angela Gonţa a reacţionat la brefingul lui Shor. În mesaj recunoaşte că Filat a luat mită

Soția fostului premier Vlad Filat, jurnalista Angela Gonța, a reacționat pe Facebook după briefingul susținut astăzi de Ilan Shor, care a declarat presei că BEM a fost furată de 250 de milioane de dolari de către Filat.

„Mai pe scurt, eu vreau să fiu președinte BEM”, a scris fosta vedetă a PRO TV Chișinău.

Gonța  scrie următoarele: Mituiești un funcționar public, referindu-se la mita primită de Vlad Filat.

După logica Angelei Gonța, MITA primită de Filat nu este motiv ca acesta să stea în pușcărie, e doar un fleac pe care trebuie să-l trecem cu vederea, notează presa de la Chișinău.

„Vreau să vă atrag atenţia şi de această dată asupra sumelor care au constituit pierderile unui şir de bănci, din cauza eliberării de credite neperformante. Această pierdere este de 625 de milioane de dolari şi are două componente”, a declarat azi la briefing omul de afaceri Ilan Şor.

Prima parte – echivalentul de 375 de milioane de dolari ce reprezintă cumulul creditelor neperformante oferite în perioada când BEM era condusă de domnul Gacichevici. Atunci domnul Filat exercita funcţia de premier al Republicii Moldova şi controla BEM;

A doua parte – 250 de milioane de dolari – credite eliberate sub diferite forme şi oferite domnului Filat la insistenţa acestuia, a explicat Ilan Şor.

stirimd.net

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *