Ce vrea Karasin în Moldova

Viceministrul rus de Externe Grigori Karasin a declarat la Tiraspol, în cadrul unei întrevederi cu liderul separatist Evgheni Șevciuk, că deși unii pași făcuți în sensul reglementării conflictului transnistrean par mici, aceștia au greutate.

„Tactica mișcării înainte nu s-a epuizat. Comunitatea internațională, inclusiv Federația Rusă, este pregătită să contribuie la asigurarea productivității întâlnirilor dintre părți și, prin urmare, să lucrăm”, a precizat Karasin, citat de agenția de știri de la Tiraspol Novostipmr.

Apropierea Chișinăului de NATO creează stres și riscuri pentru separatiști, a ținut să puncteze Șevciuk, care a adăugat și că Ucraina și Republica Moldova blochează activitatea economică a regiunii transnistrene.

Diplomatul rus s-a arătat nemulțumit de săgețile otrăvite trimise prin intermediul instituțiilor de presă pe marginea soluționării conflictului transnistrean. „Succesul negocierilor depinde de voința și dorința ambelor părți de a stabili egalitate și a comunica la nivel personal, prin delegațiile responsabile de negocieri, nu prin declarații la televizor și portavoci prin care se transmit anumite decizii”, a spus Karasin.

La Chișinău, viceministrul rus de Externe a avut întrevederi cu premierul Pavel Filip și cu ministrul Afacerilor Externe Andrei Galbur. Esența discuțiilor nu a fost dezvăluită, deoarece întâlnirile au avut loc cu ușile închise.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *