Ruşii recrutează „carne de tun” la Tighina

În timp ce în Legislativul de la Chişinău, deputaţii comunişti, cei democraţi şi socialiştii au votat o declaraţie privind caracterul inviolabil al suveranităţii, independenţei şi neutralităţii statului, la Tighina, pe teritoriul ocupat de separatiştii transnistreni, unde „caracterul inviolabil al suveranităţii, independenţei şi neutralităţii statului” este mai mult decât violabil, Federaţia Rusă recrutează în armata cetăţeni ai Republicii Moldova.

Într-o fotografie expediată redacţiei Deschide.md se poate lesne observa cum persoane îmbrăcate în uniforme militare Rusiei stau lângă nişte corturi de campanie. Alături, se află două steaguri: un steag al Federaţiei Ruse şi un altul al aşa-zişilor „pacificatori” ruşi din Zona de Securitate a regiunii transnistrene. „Înrolăm cetățeni în serviciul militar prin contract al Federației Ruse”, scrie pe un panou.

Contactat de jurnalişti, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, George Balan, a confirmat veridicitatea fotografiei, precizând că este la curent cu această campanie şi că va veni mai târziu cu o reacţie pe acest subiect.

Între timp, în cadrul şedinţei parlamentare de astăzi, PDM, PSRM şi PCRM au adoptat „cot la cot” o declaraţie privind inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a Republicii Moldova. Conform documentului, neutralitatea permanentă a statului este „o garanție a menținerii păcii și stabilității atât în Republica Moldova, cât și în regiune în ansamblu”.

deschide.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *