Procuratura generală așteaptă ca Andrei Pântea să se întoarcă din concediu sau să-și conecteze telefonul

procuratura2Procuratura Generală a declarat pentru publicația Timpul de Dimineaţă că nu au o reacție la scrisoarea expediată de familiile colaboratorilor Departamentului Instituțiilor Penitenciare, din motiv că Andrei Pântea se află în concediu și are telefonul deconectat”.

În dimineața zilei de astăzi presei i-a fost distribuită o scrisoare deschisă transmisă pe numele Procurorului General, Cornel Gurin, prin care un grup autointitulat “familii ale angajaților Departamentului Instituțiilor penitenciare” susțin că prim-adjunctul procurorului general, Andrei Pântea, i s-ar fi promis o mită de 2 000 000 de lei în cazul cetățeanului Ion Ţigănăş, învinuit de două omoruri sângeroase, scrie hotnews.md.

Semnatarii susțin în scrisoare că ”Adrei Pântea „încearcă să transforme un caz grav de corupție la cel mai înalt nivel de stat, într-o poveste cu fantome, învinuind pe cei de care nu a depins și nu va depinde dacă va ieși sau nu un criminal din pușcărie ci doar paza acestuia”, se indică în scrisoarea semnatarilor.
Semnatarii afirmă că adjunctul lui Gurin a luat mită pentru a eliberă un criminal recidivist, Ion Ţigănăş suma de 20 de mii de euro. Aceasta a fost doar prima tranşă din cele două milioane de lei promise de criminalul recidivist Ion Ţigănaş. Mai mult, aceştia afirmă că cea mai mare parte din sumă, Andrei Pântea a primit-o sub forma apartamentului de la etajul doi din blocul de elită de pe strada Crișana 110, care urmează va fi dat în exploatare. „Lotul pe care este amplasat blocul, le-a fost vândut constructorilor de criminalul Țigănaș, iar acesta l-a preluat de la Reabțev Leonid (c/p 2010420721), după ce a organizat omorul acestuia”, scriu semnatatarii scrisorii.

„Nu dorim să fim noi sau apropiații noștri cei care vom plăti pentru ca acest scandal de mită de milioane să fie ascuns de ochii lumii. E chestia justiției dacă Andrei Pântea va fi tras la răspundere sau nu. Tot ce vrem noi e să trăim o viață liniștită cu cei dragi”, susțin autorii scrisorii în adresarea față de Procurorul General, Corneliu Gurin.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *